събота, 17 декември 2022 г.

ПАСТИЧКИ

 

Необходими продукти
За блата:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1/3 чаена чаша олио
1/2 чаена чаша прясно мляко
2 и 1/2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
3 супени лъжици какао-тъмно
За крема:
Крем Оле на Д-р Йоткер ванилия
400 мл прясно мляко


Още:
3 супени лъжици какао
1 чаена чаша смлени орехови ядки
Начин на приготвяне :
Блата се приготвя, като всички съставки се разбиват с миксер.
Готовата смес се сипва в тава, върху намаслена хартия за печене.
Аз използвах тавата от готварската печка.
Пече се на 180 градуса за 15-20.
След като се охлади напълно се изрязват кръгове с ринг или чаша.
Крема се приготвя, като в дълбока купа се сипва прясното мляко, добавя се съдържанието на пакета крем Оле.
Разбива се с миксер докато се сгъсти.
От крема се отделят 3-4 супени лъжици, слага се какаото,разбива се да се смесят добре.
Този крем ни е нужен за шприцоване върху пастичките.
В останалия крем се слага остатъка от изрязания блат, като се стрива хубаво на трохи.
Взема се един кръг блат, слага се от крема, отгоре се поставя втори кръг. Слепените пастички се мажат отстрани с крем.
Овалват се в смлени орехови ядки.
Отгоре се шприцова шоколадовия крем.
Добър апетит!





Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар