сряда, 6 юли 2022 г.

ДОМАШЕН ШОКОЛАДОВ СЛАДОЛЕД

 

Необходими продукти:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1 натурални шоколада от 100 гр
100 мл прясно мляко
щипка сол
1 ванилия
300 мл течна сладкарска сметана

Начин на приготвяне:
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват със солта и половин чаена чаша захар на плътен сняг.
В отделен съд на водна баня се разбиват жълтъците с останалата половин чаена чаша захар.
Разбиват се докато се получи пухкав крем.
Добавя се стопения с прясното мляко шоколад и ванилията.
Отстранява се от водната баня и се оставя да се охлади напълно.
Към сместа с жълтъци и шоколад се добавя разбитата сметана.
Смесва се с шпатула.
Накрая се добавят разбитите белтъци.
Отново се смесва много добре.


Сместа се сипва в подходяща кутия.
Отгоре се полива с още малко стопен шоколад.


Оставя се в хладилника да се замрази.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар