Необходими продукти:
2 бр праскови
125 гр масло
1 и 1/2 чаени чаши захар
3 яйца
3 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1 чаена лъжица канела
2 супени лъжици галета
За покриване на сладкиша:
3 бр праскови
4 супени лъжици кристална захар
1 супена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Мекото масло се разбива със захарта.
Едно по едно се добавят яйцата.
След като и те се разбият много добре се добавя ванилията и пресятото с бакпулвера брашно.
Двете праскови се нарязват на ситни кубчета и се смесват с галетата и канелата.
Прибавят се към кексовата смес.
Сместа се сипва в намаслена и набрашнена тавичка.
Отгоре се подреждат нарязаните праскови на филийки.
Поръсва се обилно със смесената кристална захар с канелата.
Сладкиша се пече на 170 градуса за 30-35 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/
Няма коментари:
Публикуване на коментар