Необходими продукти:
Парти бутчета
1 супена лъжица олио
черен пипер
сол
червен пипер
1 голяма глава лук
1 скилидка чесън
3-4 супени лъжици олио
400 мл течна готварска сметана
1 чаша вода
Начин на приготвяне:
С остър нож се правят по няколко разреза от двете страни на бутчетата.
Приготвя се марината от олио,сол,черен пипер и червен пипер.
Бутчетата се натриват с маринатата.
В голям тиган се сипва олио,бутчетата се запечатват от двете страни.
Вадят се от тигана,в същата мазнина се запържва нарязаните на ситно глава лук и чесън.
Сипва се половината от сметаната.
Пилето се връща в тигана,отгоре се полива с останалата сметана.
Сипва се чаша вода,овкусява се със сол и черен пипер.
Готви се под капак на тих огън за 30 минути.
По време на готвенето пилето се обръща на няколко пъти.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/
Няма коментари:
Публикуване на коментар