неделя, 3 април 2022 г.

ПИЛЕ В СМЕТАНОВ СОС

 

Необходими продукти:
Парти бутчета
1 супена лъжица олио
черен пипер
сол
червен пипер
1 голяма глава лук
1 скилидка чесън
3-4 супени лъжици олио
400 мл течна готварска сметана
1 чаша вода

Начин на приготвяне:
С остър нож се правят по няколко разреза от двете страни на бутчетата.
Приготвя се марината от олио,сол,черен пипер и червен пипер.
Бутчетата се натриват с маринатата.
В голям тиган се сипва олио,бутчетата се запечатват от двете страни.


Вадят се от тигана,в същата мазнина се запържва нарязаните на ситно глава лук и чесън.
Сипва се половината от сметаната.
Пилето се връща в тигана,отгоре се полива с останалата сметана.
Сипва се чаша вода,овкусява се със сол и черен пипер.

Готви се под капак на тих огън за 30 минути.
По време на готвенето пилето се обръща на няколко пъти.
Добър апетит!





Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/


Няма коментари:

Публикуване на коментар