събота, 16 април 2022 г.

КОЗУНАЧЕНА ПЛИТКА С ТЕЧЕН ШОКОЛАД

Една чудесна рецепта за вкусно печиво с козуначено тесто! 


Всички съставки за печивото трябва да се оставят за една нощ на стайна температура.

Необходими продукти:
600-700 гр брашно
1/2 кубче прясна мая
150 мл топло прясно мляко
50 мл топла вода
150 гр захар
125 гр стопено масло
3 яйца
2 ванилии,
кората на 1 лимон
течен шоколад.

 
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря във водата с 1 кафена лъжичка от захарта и 1 чаена лъжица от брашното.
Оставя се за кратко да се активира.
В дълбока купа се смесват прясното мляко,захарта,стопеното масло,яйцата,ванилията,кората на лимона и маята.
Постепенно се добавя пресятото брашно и се замесва хубаво меко тесто.
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.
Тестото се разделя на 4 равни части,всяка се разточва на лента,която се намазва със шоколада.
Навива се на руло и се реже на две части по дължина.
Двете части се усукват и получената плитка се поставя в тава върху хартия за печене.
До нея се поставя второто парче тесто оформено по същия начин на плитка.

 С останалите две парчета тесто се оформя втората плитка.


 

Оставят се да втасат и се пекат на 180 градуса за 30-35 минути.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/


Няма коментари:

Публикуване на коментар