петък, 24 юли 2020 г.

МАСЛЕН СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ

Необходими продукти:
125 гр масло
1 чаена чаша захар
1 яйце
100 мл прясно мляко
2 чаени чаши брашно
1 кафена лъжичка бакпулвер
1 ванилия
4-5 праскови

Начин на приготвяне:
Мекото масло-на стайна температура се разбива със захарта,добавят се яйцата,прясното мляко,ванилията и пресятото с бакпулвера брашно.
Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тавичка.
Заглажда се хубаво защото тестото е гъсто,но това не бива да ви притеснява.
Отгоре се подреждат нарязаните праскови.

Сладкиша се пече на 180 градуса за 35-40 минути.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар