неделя, 5 юли 2020 г.

ПЛОДОВ СЛАДКИШ С КАРАМЕЛ

Необходими продукти
За карамела:
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша вода
150 мл течна сладкарска сметана
щипка сол

Плодове:
6 тънки резена пъпеш
1 нектарина
1 банан

За кексовата смес:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1/3 чаена чаша олио
1/3 чаена чаша прясно мляко
2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

Мерителната чаша е с обем 250 мл

Начин на приготвяне:
Първо се приготвя карамела.
В тенджерка се смесват водата и захарта.
Слага се на котлона и се вари докато придобие приятен карамелен цвят.
Отстранява се от котлона и се сипва сметаната.
Връща се на котлона и се слага солта,разбърква се много добре и се отстранява от котлона.
Карамела се сипва в намаслена тава в която ще се пече сладкиша.

Върху карамела се подреждат плодовете.

Кексовата смес се приготвя,като яйцата се разбиват със захарта.
Добавят се олиото,млякото и ванилията.
Накрая се добавя пресятото с бакпулвера брашно.

Сместа се сипва върху плодовете.

Пече се на 180 градуса за 30-35 минути.
Изпечения сладкиш се обръща върху поднос.
Добър апетит!





Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар