неделя, 19 юли 2020 г.

ДОМАШНИ ХЛЕБЧЕТА

Необходими продукти:
700 гр брашно
1 пакетче суха мая-11 гр
1 кафена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка оцет
щипка сода бикарбонат
3-4 супени лъжици олио
400 мл хладка вода

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява.
Солта се поръсва отстрани върху брашното.
В кладенчето се сипва сухата мая,захарта,олиото,оцета със загасната във него сода бикарбонат.Постепенно се сипва водата и се замесва меко тесто.
Покрива се с кърпа и се оставя за втаса за един час.
Втасалото тесто се премесва отново.
Дели се на осем равни части.
Всяка част се оформя на хлебче.
Хлебчетата се поръсват с брашно,правят се три-четири разреза с остър нож.
Подреждат се в тава върху намаслена хартия за печене.

Хлебчетата се оставят да втасат за 20 минути.
Пекат се на 180 градуса за 20-25 минути.
Добър апетит!





Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар