Необходими продукти:
1 средно голяма пролетна зелка
сол
черен пипер
червен пипер
джоджен
ронена чубрица
2 скилидки чесън
олио
300 гр пушен бекон
Начин на приготвяне:
Нарязаното зеле се претрива със сол.
Добавят се подправките и олиото,малко вода и се задушава за 20 минути,докато зелето омекне.
Пролетното зеле е крехко и се готви бързо.
Готовото зеле се прехвърля в тавичка,добавя се нарязания бекон.
Полива се с малко олио и се запича във фурната.
Ястието трябва да остане на мазнина.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/
Няма коментари:
Публикуване на коментар