неделя, 12 март 2023 г.

ПРОЛЕТНО ЗЕЛЕ С ПУШЕН БЕКОН

 

Необходими продукти:
1 средно голяма пролетна зелка
сол
черен пипер
червен пипер
джоджен
ронена чубрица
2 скилидки чесън
олио
300 гр пушен бекон

Начин на приготвяне:
Нарязаното зеле се претрива със сол.
Добавят се подправките и олиото,малко вода и се задушава за 20 минути,докато зелето омекне.
Пролетното зеле е крехко и се готви бързо.
Готовото зеле се прехвърля в тавичка,добавя се нарязания бекон.


Полива се с малко олио и се запича във фурната.
Ястието трябва да остане на мазнина.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар