неделя, 14 ноември 2021 г.

ТОРТА "ПАВЛОВА"

 От останали белтъци и сметана си направих торта "ПАВЛОВА"


 Необходими продукти
За блата:
4 белтъка
щипка сол
1 чаена чаша захар
1 чаена лъжичка оцет

200 мл течна сладкарска сметана
1/3 бурканче сладко
1 банан
1 млечен шоколад-100 гр

Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват със солта.
Постепенно се добавя захарта.
Разбиват се на плътен сняг,докато се получат твърди лъскави връхчета.
Накрая се сипва оцета.
Разбития белтък се шприцова или разстила с помощта на лъжица върху хартия за печене във формата на кръг.
Блата се пече(суши) на 130 градуса за около час и половина -два.
Готовия блат се покрива с разбитата сметана.
Тук -там се сипва от сладкото.
Подрежда се нарязания банан,поръсва се със стопения шоколад и нарязан шоколад.
Добър апетит!






 Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар