Необходими продукти:
800 гр свинско месо
3 глави лук
4 червени чушки
250 гр гъби печурки
4-5 супени лъжици олио
сол и черен пипер на вкус
1/2 чаена чаша червено вино
3 супени лъжици соев сос
Начин на приготвяне:
Месото се реже на късчета.
Слага се в дълбок тиган в нагорещено олио.
Пържи се до готовност.
При месото се слагат нарязания на полумесеци лук,нарязаните на парчета чушки и нарязаните гъби.
Пържи се докато зеленчуците омекнат.
Овкусява се със сол,черен пипер и соев сос.
Сипва се виното,тигана се похлупва с капак и котлона се намаля на по-ниска степен.
Ястието се оставя да къкри 15 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар