събота, 9 октомври 2021 г.

СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

 

Необходими продукти:
800 гр свинско месо
3 глави лук
4 червени чушки
250 гр гъби печурки
4-5 супени лъжици олио
сол и черен пипер на вкус
1/2 чаена чаша червено вино
3 супени лъжици соев сос

Начин на приготвяне:
Месото се реже на късчета.
Слага се в дълбок тиган в нагорещено олио.
Пържи се до готовност.
При месото се слагат нарязания на полумесеци лук,нарязаните на парчета чушки и нарязаните гъби.
Пържи се докато зеленчуците омекнат.
Овкусява се със сол,черен пипер и соев сос.
Сипва се виното,тигана се похлупва с капак и котлона се намаля на по-ниска степен.
Ястието се оставя да къкри 15 минути.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар