неделя, 31 октомври 2021 г.

СВИНСКИ ДЖОЛАН С КОРЕНОПЛОДНИ

 

Необходими продукти:
Обезкостен свински джолан-4 бр
3 едри картофа
2 моркова
2 глави цвекло
1 глава целина
1 глава кромид лук
1 ябълка
няколко необелени скилидки чесън
олио,сол и черен пипер
мащерка
розмарин

Начин на приготвяне:
Джоланите се посоляват с черен пипер,сол и малко олио.
Оставят се за час да се мариноват.
Зеленчуците се режат на едри парчета.
Овкусяват се със сол,черен пипер,мащерка,розмарин и олио.
Разбъркват се добре и се прехвърлят в тава.


Върху зеленчуците се подреждат джоланите.


Тавата се покрива с фолио.
Ястието се пече на 180 градуса за два часа.
Фолиото се отстранява,пече се още 30 минути.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/


Няма коментари:

Публикуване на коментар