неделя, 24 октомври 2021 г.

ТИКВЕНИК

 Есенна вкусотийка с любимата ми тиква!


За плънката:
1 тиква цигулка
1/2 чаена чаша смлени орехови ядки
3-4 смлени обикновени бисквити
5 супени лъжици захар
1 ванилия
1/3 чаена чаша олио
1 чаена лъжичка канела

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
Настържете тиквата,задушете я в олиото.
След като се охлади сложете захарта,смлените орехи и бисквити,ванилията и канелата.
Вземете кора,намажете с четчица с разтопено масло,отгоре сложете втора кора отново намажете с масло.
Сложете в тесния край 4-5  супени  лъжици от плънката,навийте на руло,сложете оформеното руло в тава върху намаслена хартия за печене.
Така процедирайте с всички кори.
Нарежете на парчета,намажете с разтопено масло.

Печете на 180 градуса за 20 минути до златист цвят.
Изпечения тиквеник поръсете с пудра захар.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/


Няма коментари:

Публикуване на коментар