събота, 25 септември 2021 г.

СУЛТАН КЕБАП

 

Необходими продукти
За 4 порции:

8 листа фини кори
4 пържоли от пилешки бутчета
2 глави лук
1 морков
1/3 чаена чаша олио
3 супени лъжици лютеница
щипка сол и черен пипер
кимион  
1 кафена лъжичка червен пипер

За соса:
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици масло
3 супени  лъжици брашно
300 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
300 гр кашкавал за поръсване
 
Начин на приготвяне:
Пригответе соса като стопите маслото с олиото.
Добавете брашното и бъркайте докато се запържи брашното.
Добавете постепенно прясното мляко,като бъркате непрекъснато,докато соса се сгъсти.
В друг съд сипете две-три лъжици олио.
Сипете в олиото нарязания на полумесеци лук и настърганите моркови.
След като се запържат добавете нарязаното на късчета месо,сипете малко вода и гответе около пет минути да се задуши месото.
Сложете лютеницата и подправките и отстранете от котлона.
В купичка сложете две кори,сипете от месото и завийте корите,обърнете и сложете в тавата за печене.
Така направете и останалите порции.
Залейте всяко със соса.
Печете на 180 градуса за 20 минути.




Печете на 180 градуса за 20 минути.
Извадете от фурната,поръсете обилно с кашкавал.
Печете още 10 минути,докато се стопи кашкавала и придобие приятен загар.
Добър апетит!




 Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар