За неделното кафе любимите толумбички.
Този път направени по различен начин.
Реших да експериментирам,като ги направя на фурна.
Получиха се много добре,доволна съм от резултата.
Необходими продукти
За сиропа:
3 чаени чаши захар
3 чаени чаши вода
сока на 1/2 лимон
2 ванилии
За тестото:
2 чаени чаши вода
1 чаена чаша олио
2 чаени чаши брашно
щипка сол
5 яйца
Начин на приготвяне:
Първо се вари сиропа,като захарта и водата се смесват.
Оставя се да ври 5 минути,добавя се сока на лимона и ванилията и се отстранява от котлона.
Сиропа се оставя да изстине напълно.
Тестото се приготвя,като в тенджера се сипват водата,олиото и солта.
Щом като заври се сипва брашното на веднъж,като се бърка постоянно.
Тестото е готово,когато се отлепи от дъното и стените на тенджерата.
Оставя се да се охлади и едно по едно се добавят яйцата.
След всяко се разбърква много добре,докато тестото поеме яйцето.
Тестото се прехвърля в пош и се шприцоват толумбички в тава върху хартия за печене.Пекат се на 180 градуса за 20 минути.
Изпечените толумбички се заливат със сиропа.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/
Няма коментари:
Публикуване на коментар