неделя, 12 септември 2021 г.

ТОЛУМБИЧКИ НА ФУРНА

 За неделното кафе любимите толумбички.
Този път направени по различен начин.
Реших да експериментирам,като ги направя на фурна.
Получиха се много добре,доволна съм от резултата.


 Необходими продукти
За сиропа:
3 чаени чаши захар
3 чаени чаши вода
сока на 1/2 лимон
2 ванилии

За тестото:
2 чаени чаши вода
1 чаена чаша олио
2 чаени чаши брашно
щипка сол
5 яйца

Начин на приготвяне:
Първо се вари сиропа,като захарта и водата се смесват.
Оставя се да ври 5 минути,добавя се сока на лимона и ванилията и се отстранява от котлона.
Сиропа се оставя да изстине напълно.
Тестото се приготвя,като в тенджера се сипват водата,олиото и солта.
Щом като заври се сипва брашното на веднъж,като се бърка постоянно.
Тестото е готово,когато се отлепи от дъното и стените на тенджерата.
Оставя се да се охлади и едно по едно се добавят яйцата.
След всяко се разбърква много добре,докато тестото поеме яйцето.
Тестото се прехвърля в пош и се шприцоват толумбички в тава върху хартия за печене.

Пекат се на 180 градуса за 20 минути.
Изпечените толумбички се заливат със сиропа.


 

Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар