неделя, 19 септември 2021 г.

ПАНИРАН КАРФИОЛ

 Направен по рецепта на Vanya Yankova 


 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
 
За панировката:
3 яйца
3 супени лъжици брашно
6 супени лъжици вода ,може и с бира
сол
черен пипер
Олио за пържене
 
Начин на приготвяне:
Накъсвам карфиола на розички и измивам,бланширам в подсолена вода за 5 минути.
След което веднага в студена вода и изцеждам.
Панировката се приготвя,като яйцата се разбиват с водата или бирата.
Добавя се брашното,солта и черния пипер.
Трябва да се получи гъста каша.
Загрявам олио в тиган,всяка розичка от карфиола потапям в панировката и пържа до приятен златист цвят.
Добър апетит!



 Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар