вторник, 26 януари 2021 г.

СВИНСКО С ЛУК И ДЮЛИ-ЯХНИЯ

 

Необходими продукти:
800 гр свинско месо
4 големи глави кромид лук
3-4 супени лъжици олио
1 дюля
3 скилидки чесън
3 супени лъжици брашно
1 супена лъжица доматено пюре
1 чаена лъжица червен пипер
черен пипер
сол
2 дафинови листа
щипка сушена чубрица

Начин на приготвяне:
Свинското месо се реже на късчета,вари се в подсолена вода до пълна готовност.
Лука се реже на тънки полумесеци,поръсва се със сол и се намачква лека.
В дълбок тиган се сгорещява олиото и лука се пържи,докато се карамелизира.Добавя се чесъна и се прехвърля в тенджерата в която ще се готви ястието.
В тигана се слага дюлята,нарязана на парчета,пържи се за кратко,докато се карамелизира.
Тенджерата с лука се слага на котлона,сипва се брашното,запържва се като се бърка непрекъснато.
Добавят се червения пипер и доматеното пюре.
Сипва се бульона от варенето на месото.
Добавя се месото и парченцата дюля.
Овкусява се със солта,черния пипер,дафиновите листа и чубрицата.
Ястието се готви пет минути и се отстранява от котлона.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/


Няма коментари:

Публикуване на коментар