събота, 16 януари 2021 г.

ВИЕНСКИ ШНИЦЕЛИ

 

Необходими продукти:
1 парче свинско бон филе около килограм
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица горчица
3 супени лъжици олио

За панировката:
брашно
разбити яйца
галета

олио за пържене

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на тънки парчета.
Изтъняват се с чукче за пържоли.
Мариноват се в смес от сол,черен пипер,соев сос,горчица и олио.
Оставят се да престоят най-малко час.
Парчетата месо се овалват последователно в брашно,разбити яйца и галета.
Потапят се в разбити яйца и се пържат от двете страни,за кратко,докато придобият приятен златист загар.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар