събота, 2 януари 2021 г.

СЛАДКИТЕ НА ПАДИШАХА

 Източник на рецептата "Веселият готвач"

Необходими продукти:
4  яйца
1 чаена чаша захар
3 супени лъжици вода
1 бакпулвер
2 ванилии
1 чаена чаша брашно

За крема:
1 крем *Оле* Ванилия без варене на др. Йоткер
350 мл прясно мляко

За украсата:
150 гр кокосови стърготини
натурален шоколад + олио
 
Начин на приготвяне:
Продуктите за блата се разбиват с миксер.
Тестото се разстила върху хартия за печене (ползвах тавата на фурната) и се пече в предварително загрята фурна на на 180 градуса с вентилатор.
Приготвяме крема по описанието на опаковката, само че с 350 мл прясно мляко (вместо 400 мл).
Готовия блат се нарязва на квадрати, слепват се два по два с крема.
После се потапят от всички страни в крема и се овалват в кокосовите стърготини.
Накрая се поливат отгоре с разтопен на водна баня шоколад + 1 супена лъжица олио.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар