неделя, 20 февруари 2022 г.

СИРОПИРАН СЛАДКИШ С КРЕМ И СМЕТАНА

 

Необходими продукти
За блата:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1/3 чаена чаша олио
1/2 чаена чаша кисело мляко
2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

За сиропа:
2 чаени чаши захар
2 чаени чаши вода
сока на половин лимон

За крема:
500 мл прясно мляко
крем нишесте Ванилия или друг вкус по ваш избор,аз използвах крем Банан
5 супени лъжици захар

200 мл течна сладкарска сметана.

50 гр натурален шоколад

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта,олиото и киселото мляко.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно и ванилията.
Сместа се сипва в намаслена и набрашнена тавичка.
Пече се на 180 градуса за 20-25 минути.
Сиропа се вари,като захарта и водата се смесват в тенджерка.
След завиране се оставя да ври 5 минути.
Отстранява се от котлона и се добавя сока на лимона.
Крема се приготвя,като в тенджера се сипва млякото,добавя се захарта и се оставя да заври.
След като заври се сипва размитото нишесте в част от млякото.
Бърка се непрекъснато докато се сгъсти.
Охладения блат се полива със студения сироп.
Блата се покрива с крема.
Оставя се да изстине напълно.
Върху крема се разпределя равномерно разбитата сладкарска сметана.
Поръсва се с настърган натурален шоколад.
Добър апетит!





 Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/


Няма коментари:

Публикуване на коментар