събота, 17 юли 2021 г.

ЯБЪЛКОВО МОРКОВЕНА ТОРТА С ШОКОЛАДОВ ГАНАШ

 

Необходими продукти:
2 ябълки
2 моркова
3 яйца
1 чаена чаша захар
1/3 чаена чаша олио
2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
1 чаена лъжица канела

За ганаша:
300 мл течна сладкарска сметана
200 гр черен шоколад
60 гр масло
щипка сол

Начин на приготвяне:
Първо се приготвя ганаш,защото трябва да се охлади и да стегне много добре.
В тенджерка се сипва сметаната,добавя се шоколада начупен на кубчета,маслото и солта.
Бърка се постоянно,докато шоколада и маслото се стопят и се смесят много добре.
Отстранява се от котлона,охлажда се много добре,като се остави поне за час в хладилника.
Разбива се с миксер,трябва да се получи пухкав и лек шоколадов крем.
Блата се приготвя,като яйцата се разбиват със захарта и олиото.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.
Накрая се добавят настърганите и леко изстискани от сока ябълки и моркови,смесени с канелата.
По желание може да добавите нарязани ядки.
Сместа се сипва във форма за торта покрита с намаслена хартия за печене.
Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.
Охладения блат се покрива отгоре и отстрани с шоколадовия ганаш.
Добър апетит!





Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/



Няма коментари:

Публикуване на коментар