събота, 6 февруари 2021 г.

ВИНЕНИ ПУРИЧКИ С ЛОКУМ

 

Необходими продукти:
100 гр свинска мас
100 мл олио
200 мл бяло вино
1 чаена чаша кристална захар
1 пакетче пшеничено нишесте "Ванилия"-60 гр
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
2 ванилии
500 гр брашно
1 кутийка локум
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
В дълбока купа се сипва стопената свинска мас,олиото,виното с разтворената в него сода бикарбонат,захарта и ванилията.
Всичко се смесва много добре.
Добавя се нишестето и пресятото брашно.
Меси се меко не лепнещо тесто.
Тестото се оставя да почине 10 минути.
Разточва се на кора,изрязват се квадрати.




Във всеки квадрат се слага парченце локум.


Завива се на пуричка.
Подреждат се в тава върху хартия за печене.


Пекат се на 180 градуса за 15 минути.
Топли се овалват в пудра захар.
Добър апетит!






Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар