неделя, 14 февруари 2021 г.

ЛЕСНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА С БИСКВИТИ И МЮСЛИ

Харесвам тортите,които се приготвят бързо и лесно.
Без печене на блатове и излишно суетене.
Единствено трябва да имате търпението да изчакате няколко часа да се охлади и престои в хладилника.
В моя блог имам няколко рецепти на подобни бъркани торти,резултата винаги е положителен.
Днес добавям още една.


 Необходими продукти:
1 пакет чаени бисквити
1 чаена чаша мюсли
1 шоколадова вафла
300 мл течна сладкарска сметана
200 гр натурален шоколад
щипка сол

За шоколадовия ганаш:
200 мл течна сладкарска сметана
100 гр натурален шоколад
щипка сол

Начин на приготвяне:
В тенджерка се сипва сметаната,добавя се начупения шоколад и щипка сол.
Слага се на котлона и се бърка непрекъснато,докато шоколада се стопи.
В купа се начупват бисквитите и шоколадовата вафла,добавят се мюслите.
Всичко се смесва добре,сипва се шоколадовата смес,бърка се докато всичко се смеси много добре.
Сместа се сипва във форма за торта,заглажда се и се оставя в хладилника да се охлади.
Шоколадовия ганаш се приготвя,като в тенджерка се сипва сметаната,начупения шоколад и солта.
Затопля се като се бърка непрекъснато,докато се стопи шоколада.
Сместа се бива да завира.
Охлажда се напълно и се изчаква малко да стегне.
Разбива се с миксер,трябва да се получи пухкав крем.
Тортата се покрива с този шоколадов крем.
Декорира се с кокосови стърготини.
Оставя се в хладилник да се охлади за няколко часа.
Добър апетит!

 






 Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар