Вкусно печиво от съседна Сърбия
Необходими продукти:
500 гр кори за баница
За плънката:
2 жълтъка
400 гр сирене
100 гр заквасена сметана
За намазване на корите:
2 белтъка
200 мл олио
400 гр кисело мляко
1 чаена чаша брашно
1 бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците и олиото,добавете киселото мляко,брашното и бакпулвера.
Намачкайте сиренето,смесете с жълтъците и сметаната.
Вземете една кора, сложете 6-7 лъжици от сместа за намазване и разнесете добре,сложете втора кора и намажете и нея.
Поставете трета кора и върху нея сложете част от плънката.
Навийте на руло и поставете в намаслена тава.
Направете така с всички кори и изпечете баницата на 180 градуса за 30-35 минути,докато придобие хубав златист цвят.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар