Необходими продукти:
1 опаковка фини кори
125 гр масло
За кексовата смес:
3 яйца
3 супени лъжици захар
3 супени лъжици олио
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша брашно
1 бакпулвер
1 чаена чаша смлени орехови ядки
За сиропа:
4 чаени чаши захар
4 чаени чаши вода
сока на половин лимон
Начин на приготвяне:
Всички съставки за кексовото тесто се разбиват с миксер.
Корите се разделят на три.
Първата част от корите се подрежда в намаслена тава,като всяка се маже с разтопеното масло.
Сипва се половината от кексовата смес.
Отгоре се подрежда втората част кори,отново всяка се маже с масло.
Сипва се останалата кексова смес.
Завършва се с останалите кори.
Разрязва се с остър нож на парчета.
Пече се на 180 градуса за 20-25 минути.
Охладената баклава се залива със студения сироп.
Покрива се с фолио за свежо съхранение и кърпа.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
А канела?
ОтговорИзтриванеНе слагам канела.Ползвам канела само в меденки и сладкиши с ябълки.
Изтриване