неделя, 4 октомври 2020 г.

СИРОПИРАНО НЕГЪРЧЕ

 

Необходими продукти
За блата:
5 яйца
1/3 чаена чаша олио
1/2 чаена чаша кисело мляко
2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
4 супени лъжици какао
 
За сиропа:
1и 1/2 чаени чаши вода
1 и 1/2 чаени чаши захар
сока на половин лимон
 
За заливката:
1 голям шоколад-90 гр
150 мл течна сладкарска сметана.

Начин на приготвяне:
Всички продукти за блата се разбиват с миксер.
Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тавичка.
Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.
Сиропа се приготвя,като захарта и водата се смесват в тенджерка.
Оставя се да заври,вари се около 5 минути,добавя се сока на лимона и се отстранява от котлона.
Охладения сладкиш се залива със студения захарен сироп.
Заливката се приготвя,като сметаната се смесва с начупения шоколад.
Слага се на котлона,като се бърка непрекъснато докато се стопи шоколада.
Заливката се разпределя равномерно върху сладкиша.
Добър апетит!





 


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook 

https://www.facebook.com/groups/553990648045706





Няма коментари:

Публикуване на коментар