Необходими продукти:
200 гр късо зърнест ориз
150 гр челадинки или друг вид гъби
1 скилидка пресован чесън
300 гр пилешко филе
3-4 супени лъжици олио
800 мл гореща вода
1 кубче гъбен бульон
сол,черен пипер
Начин на приготвяне:
Пилешкото филе се реже на късчета.
Запържва се в малко олио.
Добавят се гъбите,ориза,пресования чесън,солта и черния пипер
Пържат се за кратко.
Гъбения бульон се разтваря в горещата вода.
Сипва се по малко от бульона при ориза,като се разбърква.
Когато ориза поеме бульона,се сипва отново малко количество.
Ястието се готви докато ориза омекне.
Ако е необходимо се добавя още вода.
Ястието трябва да се получи кремообразно.
Отстранява се от котлона и по желание се поръсва с настърган пармезан.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/
Няма коментари:
Публикуване на коментар