събота, 7 ноември 2020 г.

ЩРУДЕЛ С ЯБЪЛКИ

 

Необходими продукти:
1 опаковка фини кори (аз използвах фини кори"ФАМИЛИЯ" от 500 гр)
125 грама стопено масло.

За плънката:
6-7 бр ябълки
5 супени лъжици захар
1/2 чаена чаша смлени орехови ядки
1/2 пакетче смлени чаени бисквити
1 пакетче канела.

Начин на приготвяне:
Ябълките се настъргват или смилат в блендер.
Добавят се смлените орехови ядки,бисквитите,захарта и канелата.
Взема се една кора намазва се с разтопено масло,прегъва се на две и отново се намазва с масло.
Слагат се 3-4 лъжици от плънката в единия край на кората и се навива на руло.
Така се процедира с всички останали кори.
Подреждат се в намаслена тава.
На всяко руло се правят няколко разреза с остър нож.

Намазват се с масло и щрудела се пече на 180 градуса за 20-25 минути.
Изпечения щрудел се поръсва с пудра захар.

Добър апетит!




 Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар