С аромат на Есен...
Необходими продукти
За тестото:
125 гр масло
100 гр захар
1 яйце
2 супени лъжици ледено студена вода
400-500 гр брашно
За пълнежа:
10-12 ябълки-обелени,почистени и нарязани на дребно
1 супена лъжица канела
3 супени лъжици захар
няколко зърна грозде
Начин на приготвяне:
От изброените продукти се замесва тесто,оставя се в хладилника за 15 минути.
През това време се приготвя плънката.
От тестото се отделя 1/3 за решетката.
По-голямото парче тесто се разточва на тънка кора и се поставя във форма за пай.
Надупчва се на няколко места с вилица.
Изсипва се плънката.
Отгоре се подрежда решетката от останалото тесто,в образувалите се дупчици се поставя по едно зрънце грозде.
Пече се 30-35 минути на 180 градуса.
Поръсва се с пудра захар.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/
Няма коментари:
Публикуване на коментар