петък, 23 септември 2022 г.

ПАЙ С ЯБЪЛКИ

 С аромат на Есен...


Необходими продукти   
За тестото:
125 гр масло
100 гр захар
1 яйце
2 супени лъжици ледено студена вода
400-500 гр брашно
 
За пълнежа:
10-12 ябълки-обелени,почистени и нарязани на дребно
1 супена лъжица канела
3 супени лъжици захар
няколко зърна грозде

Начин на приготвяне:
От изброените продукти се замесва тесто,оставя се в хладилника за 15 минути.
През това време се приготвя плънката.
От тестото се отделя 1/3 за решетката.
По-голямото парче тесто се разточва на тънка кора и се поставя във форма за пай.
Надупчва се на няколко места с вилица.
Изсипва се плънката.
Отгоре се подрежда решетката от останалото тесто,в образувалите се дупчици се поставя по едно зрънце грозде.


Пече се 30-35 минути на 180 градуса.
Поръсва се с пудра захар.

Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/


Няма коментари:

Публикуване на коментар