Необходими продукти
За блата:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1 супена лъжица олио
1/2 чаена чаша прясно мляко
3 супени лъжици какао
2 чаени чаши пресято брашно
1 пакетче ванилия
1 пакетче бакпулвер
За заливане:
2 чаени чаши прясно мляко
За сметановия слой:
2 пакета суха сметана или 200 мл течна сладкарска сметана
2 чаени чаши студено прясно мляко
За шоколадовия сос:
1 чаена чаша прясно мляко
½ чаена чаша захар
2 супени лъжици какао
1 супена лъжица нишесте
60 гр. черен шоколад
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта.
Добавят се останалите съставки за блата и се разбива добре с миксер.
Сместа се сипва в намаслена и набрашнена тава.
Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.
Изпечения блат се набожда с вилица.
Залива се с две чаени чаши прясно мляко.
След като блата се охлади напълно,се покрива с разбитата с прясно мляко суха сметана,или с разбита с миксер течна сладкарска сметана.
Шоколадовия сос се приготвя,като в тенджерка се смесват всички съставки.
Вари се докато леко се сгъсти,като постоянно се бърка.
След като соса се охлади,се сипва върху сметаната.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар